
Veggiemarkt
Meer plantaardig eten is niet alleen goed voor onze gezondheid, ook onze planeet vaart er wel bij als we vooral verantwoorde, duurzame en lokale granen, peulvruchten, groenten en fruit nuttigen. Nieuwsgierig wat om en rond Brugge verkrijgbaar is aan plantaardig lekkers? Kom kennismaken, proeven en bijleren op de veggiemarkt bij Boer Bas!

Lekker gesmeerd - plantaardige spreads
Wil jij je boterhammen, toastjes en wraps naar een hoger niveau tillen? Doe mee met onze inspirerende workshop tijdens de Veggie Challenge maand en ontdek de heerlijke wereld van plantaardige spreads!

Levenskrachtige voeding - Lezing door Peter Vandermeersch
De huidige manier van kijken en denken omtrent voeding heeft ons zeer veel belangrijke informatie opgeleverd, ze zorgt echter ook voor steeds meer tegenstrijdigheden, onduidelijkheden en verwarring. Steeds meer mensen stellen zich dan ook de terechte vraag wat ze nog kunnen en mogen eten. Peter Vandermeersch van De Zonnekeuken leert ons een nieuwe en verruimende manier van kijken naar voeding.

Spelen met granen en peulvruchten - Kookworkshop met Sabine Martens
Het gebruik van gekookte granen en peulvruchten zijn we in onze cultuur wat vergeten. Nochtans zijn ze van alle tijden en bieden ze oneindige mogelijkheden.
Sabine leert je te ‘spelen’ met gierst, quinoa, linzen en kikkererwten. Een niet te missen workshop als je meer aan de slag wilt met granen & peulvruchten.
Korteketentocht
Doe mee met de aftrap van ‘Februari Zonder Supermarkt’! Samen met Wervel organiseren we op 1 februari een inspirerende korteketentocht in Brugge. Ontdek drie unieke initiatieven: Boer Bas, Bioboerderij ’t Ambrozijn en Bioboerderij De Zaaier en leer duurzame alternatieven voor de supermarkt kennen.